Kopiera kapell

Kopiering av befintligt kapell

Ett gammalt kapell har genom åren sträckts över bågar och kanske även krympt på vissa ställen. Det är ofta därför man generellt inte rekommenderar att kopiera ett kapell då man även riskerar att kopiera in defekter i det nya kapellet.

Vår största leverantör Varuste i Finland har utvecklat metoder för att kunna kopiera kapell framgångsrikt. Varuste har 40 års erfarenhet av kapelltillverkning och har en hel avdelning avsedd bara för design av kapell, numera använder dom sig även av datoriserat stöd för formgivning av kapell. http://www.va-batkapell.se/

När Varuste kopierar ett kapell så tar dom hänsyn till krympning och sträckningar som kapellet utsatts för genom åren. En förutsättning för en lyckad kopiering är att ditt gamla kapell sitter bra och har en bra passform på båten. Det är bra att ha bilder på det gamla kapellet monterat på båten. Det är också viktigt att kapellet inte är för trasigt.

Kopiering av befintligt kapell är något dyrare än att köpa ett orginalkapell, ca 500-1000:-.

Finns det inga orginalmallar till din båtmodell så är kopiering ett alternativ till ett skräddarsytt kapell då det är betydligt billigare, upp till halva priset mot ett skräddarsytt.